Странице

28. 11. 2010.

Ljubav




Љубав
To je s pravom rekao da su muškarci s Marsa, a žene su s ljubavne Venere. Ipak, oni dijele jakog magnetskog atrakcija
Из Википедије, слободне енциклопедије
Скочи на: Навигатион, Сеарцх
За остале употребе, погледајте Љубав (вишезначна одредница).
Page semi-protected
Архетипског љубитеље Ромео и Јулија глуми Френк Дицксее.

Љубав је емоција јаких љубав и личне прилог.[1] У филозофском смислу, љубав је врлина представљају свих људских ljubav љубазност, саосећање, И љубав. У верски контексту, љубав није само врлине, али основа за све се ("Бог је љубав"[2]), Као и основа за све божански закон (Златно правило).

Реч љубав може ljubav ljubav односити на различите осећања, стања и ставова, у распону од Генериц задовољство ("Волео сам да је оброк") до ljubavi интензивне интерперсоналне Аттрацтион ("Волим своју жену"). "Љубав" може се односити посебно за страствено жеље и интиму од романтична љубав, Да сексуалног љубав Ерос (Уп. Грчке речи за љубав), Да се емотивно блискост породична љубав,ljubav или да платонску љубав који дефинише пријатељство,[3] до дубоке јединство или преданост верске љубав. [4] Ова различитост значења и користи, у комбинацији са ljubavljom сложености укључених осећања, чини љубав необично тешко доследно дефинисати, чак иу поређењу са другим емоционалним стањима.

Љубав у својим различитим облицима делује као главни модератор међуљудских односа и, захваљујући њеном централном психолошку ljubav важност, једна је од најчешћих тема у Цреативе Артс.